Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στα 200 εκατομύρια η αμοιβαία συγκάλυψη

Print Friendly and PDF
Είναι σαφές ότι τυχών ακροαματική διαδικασία θα ήταν τραυματική για το πολιτικό σύστημα και για την Siemens,  οπότε επιλέγει ο αμοιβαία επωφελής Εξωδικαστικός συμβιβασμός.  



Είναι ακόμη πιο σαφές ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε άλλη εποχή όπου αυτά τα πράγματα περνούσαν απαρατήρητα. Δεν πειράζει… Θαβάλουμε σως να γλιστράει!
Στα 200 εκατ. ευρώ (σε χρήματα και σε είδος) φαίνεται να κλείνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens αναφορικά με τα σκάνδαλα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, η Siemens έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση σχετική σύμβαση, την οποία μελετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και θα την οποία θα εισηγηθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τρίτη.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η Ελλάδα θα εισπράξει πλην των μετρητών και εξοπλισμό έργων, τα οποία έχουν μείνει πίσω μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων και το πάγωμα των συμβάσεων.
Εκτιμάται ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και εκείνον που αφορά τη σηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό προς Ελληνικό και Χαϊδάρι.








Δεν υπάρχουν σχόλια: