Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Print Friendly and PDF

«Το πολύ για 2-3 εβδομάδες επαρκούν φάρμακα και άλλα αναλώσιμα υλικά στο Νοσοκομείο Πολυγύρου» αποκάλυψε  ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Ρέμελης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης με θέμα: "Προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν. Χαλκιδικής και των ΚΥ του Νομού Χαλκιδικής" που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.  



Στη σύσκεψη ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, οι διευθυντές των Κλινικών και των άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου Πολυγύρου, καθώς και οι  Διευθυντές των Κέντρων Υγείας αναφερθήκαν διεξοδικά στα τεράστια προβλήματα που εντοπίζονται καθημερινά στο σύστημα υγείας του νομού.  Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη,ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου από τα 16 εκατομμύρια ευρώ που ήταν άλλες χρονιές έχει πέσει στα 3 εκατομμύρια ευρώ...

Η σύσκεψη κατέληξε στην ομόφωνη διαπίστωση (ο Διοικητής του Νοσοκομείου είχε αποχωρήσει) ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κέντρων Υγείας του Νομού αυτή τη χρονική περίοδο είναι επισφαλής και προβληματική, εξαιτίας της μη έγκρισης από το υπουργείο Υγείας του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και της επακόλουθης αδυναμίας του Νοσοκομείου να προμηθευθεί φάρμακα και άλλα αναλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με τον κ.Ρέμελη, υπάρχει βούληση από πλευράς υπουργείου να εγκριθεί η τροποποίηση του προϋπολογισμού στο κομμάτι που αφορά στα φάρμακα. Διαπιστώθηκε ωστόσο τεράστιο πρόβλημα υπάρχει επίσης με την έλλειψη χρηματοδότησης για θέρμανση, καθαριότητα, φύλαξη και άλλες ανάγκες του Νοσοκομείου και των ΚΥ.

"Το να στέλνεις τον ασθενή να πάρει από έξω οινόπνευμα και γάζες, είναι τραγική κατάσταση" σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος και τόνισε ότι αν συνεχιστεί η εικόνα αυτή το Νοσοκομείο θα κλείσει...

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου στο άμεσο μέλλον το Νοσοκομείο και τα ΚΥ της Χαλκιδικής θα βρεθούν προ του φάσματος, στην καλύτερη περίπτωση, να αναστείλουν τη λειτουργία τους και στη χειρότερη περίπτωση, να παύσουν να λειτουργούν οριστικά. 

Αποφασίστηκε ομόφωνα όλοι οι βουλευτές του Νομού, ο αντιπεριφερειάρχης, όλοι οι δήμαρχοι του Νομού και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών να επισκεφθούν τον υπουργό Υγείας και να του εκθέσουν την κατάσταση, ευελπιστώντας σε λύση των προβλημάτων του ΕΣΥ στη Χαλκιδική.

της Βικτωρίας Καρακούση

Δεν υπάρχουν σχόλια: