Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά στοιχεία για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Print Friendly and PDF

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητείται να ελεγχθεί κατά πόσο τα δύο κυβερνητικά κόμματα της Ελλάδας (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, για τα δάνεια που έχουν λάβει από ελληνικές τράπεζες (δόσεις, τόκους, τοκοχρεολύσια), κατέθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής κα Sharon Bowles (Φιλελεύθεροι Βρετανίας) μαζί με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Δράσης.


Στην ερώτηση παρουσιάζονται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα δύο κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης έχουν λάβει δάνεια πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ, από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες λόγω της ανακεφαλαιοποίησης ελέγχονται πλέον από το ελληνικό δημόσιο, σε ποσοστό άνω του 90%. Κατά συνέπεια τυχόν μη πληρωμή των δανείων αυτών, θα επιβαρύνει άμεσα τους έλληνες πολίτες.

Επισημαίνουν επίσης ότι το 2012, σε μια εποχή οριακής ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο όπου οι τράπεζες δεν δανειοδοτούσαν κανέναν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσαν και έλαβαν νέα δάνεια, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: