Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Χαράτσι στις εταιρικές παροχές άνω των 300 ευρώ -Φόρος για ΙΧ, κινητά ακόμα και κουπόνια αγορών

Print Friendly and PDF
«Βόμβα» στις τσέπες των μισθωτών θα πέσει από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όσοι έχουν εταιρικές παροχές από τους εργοδότες τους, θα κληθούν να πληρώσουν...
έξτρα φόρο. Συγκεκριμένα, εταιρικά κινητά τηλέφωνα που πληρώνονται από την επιχείρηση, εταιρικά αυτοκίνητα, προκαταβολές μισθών, κουπόνια για αγορές ειδών κ.λπ. θα φορολογούνται πλέον ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, με συντελεστές 22%, 32 και 42%.
Οπως αναφέρει και το news247, στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι «οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος». Σύμφωνα με τον κώδικα, οι παροχές σε είδος υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου, όπως ακριβώς και το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
Ωστόσο, η φορολόγηση των παροχών στο πλαίσιο της δουλειάς τους που λαμβάνουν οι μισθωτοί από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, είναι παράνομη και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στη φορολόγηση τους, αναζητώντας ουσιαστικά τρόπο για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: