Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πυρά της Τράπεζας της Ελλάδος κατά ΔΝΤ: Σταματήστε τα βρώμικα παιχνίδια, δημιουργείτε σκόπιμα αβεβαιότητα

Print Friendly and PDF
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντά στον υπόγειο πόλεμο σε βάρος του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατηγορεί το ΔΝΤ ως πηγή της διαρροής πληροφοριών για «μαύρη τρύπα» 20 δισ. ευρώ, κάτι που θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στην ανακεφαλαιοποίηση.

«Αυτού του είδους τα δημοσιεύματα δεν είναι μόνο παράλογα και απαράδεκτα, είναι και επικίνδυνα…» τονίζουν Ελληνες τραπεζίτες. Από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος εκτοξεύονται βαρύτατες κατηγορίας κατά του ΔΝΤ για βρώμικα παιχνίδια και των τεχνοκρατών του, οι οποίοι δημιουργούν σκόπιμα αβεβαιότητα για δικούς τους σκοπούς.
Υπενθυμίζεται πως σε δημοσίευμα των Financial Times, γινόταν αναφορά ότι ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούσε τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών κοντά στα 20 δισ. ευρώ.
Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να δεχθεί τις εκτιμήσεις της τρόικας και όπως είχε επισημάνει η iefimerida, το θέμα των τραπεζών θα είναι πιθανόν το δυσκολότερο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, καθώς δημιουργεί σοβαρές επιπλοκές.
Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας επιμένουν στο αποτέλεσμα των δικών τους stress test και υποστηρίζουν ότι εάν το ΔΝΤ δεν πειστεί να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress test, τότε η ΤτΕ θα τα ανακοινώσει ακόμη και χωρίς συμφωνία.
Κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν πως οι διαρροές στους Financial Times εντάσσονται στο πλαίσιο των πιέσεων από το ΔΝΤ, προκειμένου η Αθήνα να μην χρησιμοποιήσει τα αδιάθετα κεφάλαια μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: