Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

50 χρόνια θα έχει τρόικα η Ελλάδα!

Print Friendly and PDF
Σε κάτι που μόνο στους εφιάλτες τους βλέπουν οι Έλληνες αναφέρεται η εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο "50 χρόνια τρόικα" αναφέροντας ότι οι χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψουν και θα βρίσκονται υπό διαρκή πίεση...
"Ο πιο μισητός θεσμός σήμερα στην Ευρώπη είναι η τρόικα" γράφει η εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deitsche Welle και εξηγεί πως "η τρόικα εποπτεύει τα πακέτα βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ελέγχει την εφαρμογή των ριζικών μεταρρυθμίσεων, που είναι προϋπόθεση για την οικονομική στήριξη. Το Δεκέμβριο η Ιρλανδία κατέφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Χρειάστηκε όμως το δεκανίκι της επιμήκυνσης αποπληρωμής των πιστώσεων σε περισσότερα από 20 χρόνια και την δεκαετή αναστολή καταβολής των τόκων.

Παρόμοιες είναι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για την Πορτογαλία, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας η επιμήκυνση θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα και το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης, που θα αγγίζει τα 50 χρόνια.Για να διασφαλιστεί ωστόσο η βιωσιμότητα του χρέους, Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να δοθεί μια νέα προοπτική ιδίως στους νέους, έτσι ώστε να μην θεωρούν ότι για τα επόμενα 30 χρόνια ο μόνος στόχος θα είναι η αποπληρωμή πιστώσεων και τόκων".


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: