Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Kυπελλούχος ο Παναθηναϊκός -Νίκησε 4-1. Κρίμα (για τον λαό του ΠΑΟΚ), αλλά όχι άδικο

Print Friendly and PDF
Ο ΠΑΟΚ κατώτερος της μεγάλης πρόκλησης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 4-1 στον τελικό Κυπέλλου προδομένος από την αμυντική λειτουργία του. Τρία γκολ για τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ, το τέρμα του "Δικεφάλου" ο Βούκιτς με πέναλτι

Ασχημη εξέλιξη είχε ο τελικός Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο ματς και προδομένος από την πολύ κακή αμυντική λειτουργία του δέχθηκε τέσσερα φθηνά γκολ (τρία από τον Μπεργκ και ένα από τον Καρέλη) και έχασε με 4-1. Το μοναδικό τέρμα του ΠΑΟΚ σημείωσε ο Βούκιτς με πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το ατού του ΠΑΟΚ στα προηγούμενα ματς, δηλαδή, η αμυνά του, εξελίχθηκε το Σάββατο (26/4) στην μεγάλη του πληγή, με αποτέλεσμα ο Μπεργκ να μοιάζει ασταμάτητος. Μόνο ο Στοχ ουσιαστικά έδειξε έτοιμος για το παιχνίδι, αλλά ο Σλοβάκος δεν έφτανε για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το τρόπαιο. Εξάλλου, ούτε η επιλογή της ενδεκάδας ήταν αυτή που τελικά χρειαζόταν ο "Δικέφαλος".
«Παίξαμε φανταστικά. Σήμερα ήταν ημέρα μας, ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό που έγινε… Μας δίνεται η ευκαιρία να το πανηγυρίσουμε», πρόλαβε να πει ο Σουηδός στον ΟΤΕ πριν αρχίσουν να τον «λούζουν» με σαμπάνια οι συμπαίκτες του.
Ως μία πολύ δύσκολη βραδιά χαρακτήρισε το αποψινό βράδυ ο προπονητής του ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν άντεξαν στην πίεση του τελικού…
«Είναι σίγουρα μία δύσκολη βραδιά για την ομάδα μας. Για όλους μας, για όλη την οικογένεια. Από αύριο θα δούμε τι θα κάνουμε. Είδα πολύ άγχος, κυρίως από κάποιους έμπειρους παίκτες, ενώ οι νεότεροι είχαν όρεξη και διάθεση. Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός και του δίνω συγχαρητήρια», τόνισε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Οι παίκτες κι όταν είσαι έτσι και η τύχη είναι μαζί σου. Μετά το 20-25 ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ίσως μας έκανε κακό ο ημιτελικός. Χάσαμε πολύ ενέργεια, ήταν λίγος ο χρόνος από εκείνο το ματς. Χάσαμε μερικούς παίκτες. Και μένα μου κάνει εντύπωση, αλλά ίσως το βάρος ήταν μεγάλο για ορισμένους παίκτες και δεν το άντεξαν. Οι στημένες φάσεις και στην άμυνα και στην επίθεση είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης και  θέλησης, δεν είναι θέμα ύψους. Η άμυνά μας πήγε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια. Ο Μπεργκ έχει και την ικανότητα και την τύχη, είναι πολύ καλός παίκτης και πέτυχε τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλά ως ομάδα, ενώ εμείς δεν ανταποκριθήκαμε καλά στο παιχνίδι».


Ο Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις έντονες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ, είπε… «είναι λογικό είναι όταν χάνεις με ένα τέτοιο σκορ είναι λογική η αντίδραση του κόσμου», ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση του Παναθηναϊκού, είπε: «συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, υπάρχει υγεία, ο κόσμος τους στήριξε και στα άσχημα αποτελέσματα και αυτή η κατάσταση τους βγήκε. Σε εμάς υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις, δεν έχουμε την ηρεμία. Ακόμη και σήμερα σε εμάς φάνηκε να υπάρχει η πίεση ενός ο Παναθηναϊκός ήταν απελευθερωμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: