Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Μπλοκάρονται τα κλεμμένα κινητά

Print Friendly and PDF
Εδώ και λίγες μέρες ισχύει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παροχών που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT), με τον οποίο ένα κλεμμένο κινητό θα είναι άχρηστο, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM καμίας εταιρείας.

Σύμφωνα με την απόφαση της EETT, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν λίστες με τους διεθνείς κωδικούς (International Mobile Equipment Identity, IMEI) των συσκευών. Κάθε χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει αυτόν τον μοναδικό κωδικό της συσκευής του, ο οποίος βγαίνει εάν πατήσει *#06#. Αυτόν τον αριθμό θα δηλώνει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όταν του κλέψουν τη συσκευή του, ώστε να επιτυγχάνεται το μπλοκάρισμα.
Όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα στέλνουν στις υπόλοιπες εταιρείες τους κωδικούς ΙΜΕΙ κλεμμένων κινητών των χρηστών τους, ώστε να απαγορεύουν και αυτοί την πραγματοποίηση κλήσεων στο δίκτυό τους από τη συγκεκριμένη συσκευή, σε πέντε ημέρες το πολύ. Με αυτόν τον τρόπο θα κλειδώνει η συσκευή και θα είναι ανενεργή στην χώρα μας αλλά και σε ορισμένα δίκτυα του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: