Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι Σκωτσέζοι αποθεώνουν τη Χαλκιδική και την Αθωνική Πολιτεία -Ξεχάστε τα νησιά, εκεί είναι η μαγεία!

Print Friendly and PDF
Εντάξει η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Μύκονος. Αυτά είναι γνωστά νησιά που κάθε χρόνο έχουν την τιμητική τους και τα επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες. Τι γίνεται, όμως, με άλλα σημεία της Ελλάδας που έχουν παρόμοια και κάπως διαφορετική... θέα;

Η σκοτσέζικη εφημερίδα υμνολογεί (!) τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη ως σημεία της Ελλάδας που προσφέρουν εντελώς διαφορετική ποιότητα διακοπών. Οχι πως η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη χρειάζονται τη μνεία των Σκοτσέζων, καθώς αμφότερα αποτελούν «καυτά» σημεία για το καλοκαίρι.
Το συγκεκριμένο... πλάνο διακοπών περιλαμβάνει χλιδή, αλλά όχι στα όρια της πρόκλησης, καλό κρασί και φαγητό μέχρι... σκασμού. Σημεία συνάντησης του ρεπορτάζ είναι τα τρία πόδια της Χαλκιδικής, αλλά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα αρώματα, τα χρώματα, τους πρόσχαρους ανθρώπους και το γαλάζιο να αντανακλά στον Θερμαϊκό.


Για τον συντάκτη του άρθρου, όμως, ιδιαίτερη κάνει η εκδρομή στη Χερσόνησο του Άθω, όπου όπως σημειώνει αποτελεί σημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σύμφωνα με την UNESCO. Οι εκτάσεις είναι εντυπωσιακές, τα μοναστήρια στέκουν βλοσυρά πάνω από το κεφάλι σου και οι μοναχοί ζουν τη δική τους ήρεμη ζωή μακριά από τα εγκόσμια. Εδώ οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση, πληροφορεί όσους δεν γνωρίζουν, αλλά ακόμα και έτσι η θέα και το τοπίο σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω. Μάλιστα σημειώνει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας Κάρολος επισκέπτονται πολύ συχνά αυτά τα μέρη, επομένως κάτι περισσότερο θα ξέρουν.
Το άρθρο καταλήγει όπως ξεκίνησε: ναι, μπορεί όλοι να ονειρεύονται παραλίες και θάλασσες, αλλά αυτού του είδους τα ταξίδια στην αθωνική πολιτεία και στα γύρω μέρη της Χαλκιδικής προσφέρουν μια ξεχωριστή μαγεία.




iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: