Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Αίμα" στο βωμό των τοκογλύφων

Print Friendly and PDF
"Πόλεμος" χημικών έναντι μολότοφ και πετρών διεξάγεται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με ένα διαδηλωτή να έχει χτυπηθεί στο κεφάλι από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι νόμιζαν σύμφωνα με μαρτυρίες ότι είναι ακροδεξιός.


Πριν από λίγα λεπτά το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία διαδηλωτή από την κάτω μεριά της Πλατείας Συντάγματος.

Από τις 12:30 η ογκώδης πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στο Σύνταγμα. Δυνάμεις των ΜΑΤ "αντιμετώπισαν" τους διαδηλωτές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ο φράχτης είχε στηθεί στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ζαλοκώστα.


Σε Σταθμό Πρώτων Βοηθειών μετετράπη και πάλι το Μετρό του Συντάγματος, με τους τραυματίες να καταφεύγουν εκεί αναζητώντας μια "ανάσα". Οι εργαζόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την είσοδο με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο των ΜΑΤ.


Το μπλοκ των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έσπρωξε το τείχος που έχει στηθεί επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ωστόσο η απάντηση των αστυνομικών μέσω των χημικών δεν άργησε να επιφέρει ένταση.


Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ αντάλλαξαν "πυρά" στα Προπύλαια αμαυρώνοντας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των φοιτητών.


Υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας τελούν υπό κατάληψη από το πρωί. Στο Υπουργείο Εργασίας το ΠΑΜΕ ανήρτησε πανό στο οποίο αναγράφεται: «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας - Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή – ΠΑΜΕ».


Η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι: "Kαι τις σάρκες τους να δώσουν οι εργαζόμενοι, η χρεοκοπία δεν θα αποτραπεί, η μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η διαγραφή του χρέους."


Κλειστές είναι οι οδοί: Βασ. Σοφίας (κάθοδος), Πανεπιστημίου(από το ύψος της Σίνα), Σταδίου, Βασ. Αμαλίας, Φιλελλήνων, Αιόλου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αθηνάς και Πειραιώς.

newstrap

Δεν υπάρχουν σχόλια: