Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Με δανεικά πληρώνει το 38% των Ελλήνων τους λογαριασμούς του

Print Friendly and PDF
Παράλληλα πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ το ίδιο υψηλό είναι και το ποσοστό εκείνων που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής Trendbox για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia, η οικονομική κρίση επηρεάζει σε πρωτοφανή βαθμό τη δυνατότητα των Ευρωπαίων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με την κατάσταση στην Ελλάδα να περιγράφεται ως η χειρότερη σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοισεία της έρευνας το 67% συμφωνεί ότι οι λογαριασμοί θα πρέπει να εξοφλούνται εμπρόθεσμα, ωστόσο το 57% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αντεπεξέρχεται κάθε μήνα στις υποχρεώσεις του.

Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι περισσότερο από το 50% των συμπατριωτών τους αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, ενώ μόλις ένα 16% κατορθώνει να αποταμιεύει μηνιάιως κάποιο χρηματικό ποσό.

Η ανεργίαη μείωση μισθούη αύξηση της φορολογίας και η τιμή του πετρελαίου περιγράφονται ως κύριες αιτίες για τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η έρευνα καταδεικνύει πως ο ένας στους τέσσερις πολίτες δηλώνει ότι μετά την εξόφληση των μηνιαίων του λογαριασμών δεν του περισσεύουν χρήματα, την ώρα που στις χώρες της κρίσης (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ουγγαρία) πάνω από το ένα τρίτο των πολιτών «παλεύει» για να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις δαπάνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικονομική κρίση δημιουργεί προβλήματα ακόμη και σε πολίτων χωρών που δεν πλήττονται άμεσα από αυτήν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Γερμανοί, με έναν στους τρεις να δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με το εισόδημα που διαθέτει.

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια: