Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την έλλειψη δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς της Π.Ε. Χαλκιδικής

Print Friendly and PDF
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Έλλειψη δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι γονείς και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς Π.Ε. Χαλκιδικής, εξαιτίας της έλλειψης δασκάλου στην Ε΄ τάξη. 
Συγκεκριμένα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι 22 μαθητές της Ε΄ τάξης, έχουν κάνει μαθήματα μόλις λίγων εβδομάδων, καθώς η δασκάλα τους έφυγε με απόσπαση σε άλλο σχολείο, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα μικρότερων τάξεων.


Έπειτα από δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της Ε΄ τάξης έχουν χάσει δεκάδες διδακτικές ώρες, οι οποίες πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να αναπληρωθούν. 
Το πρόβλημα έχει συσπειρώσει το σύνολο των γονέων της περιοχής και έπειτα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, από την Πέμπτη 31.10.2013, οι μαθητές όλων των τάξεων απέχουν από τα μαθήματά τους μέχρι να καλυφθεί η θέση του δασκάλου, ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη με μόνιμο δάσκαλο στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς στην Π.Ε. Χαλκιδικής.

Οι βουλευτές 
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: