Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Νέες απειλές Γιούνκερ κατά της Νέας Δημοκρατίας

Print Friendly and PDF
Αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς“, απείλησε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα “Hannoversche Allgemeine Zeitung”.
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα τα οποία δεν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι οι ηγέτες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως, ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές και προσθέτει:
Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς“.
Είναι προφανές ότι ο κ. Γιούνκερ από την μια σπεύδει να πάρει θέση στην προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ η οποία θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη (όπως επανέλαβε και χθες ο Α. Σαμαράς) από την άλλη προωθεί τα σενάρια συγκυβέρνησης της ΝΔ με το καταρρέον ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ επιμένει για αυτοδυναμία
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου, “τέλειωσε” τα σενάρια συγκυβέρνησης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την Ανάπτυξη για να βγούμε από ‘δω που μας έφεραν.Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα. Προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της».
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος σήμερα στα σενάρια συγκυβέρνησης, επεσήμανε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ τώρα που έχει καταρρεύσει και βρίσκεται μόνο του στον γκρεμό, ψάχνει για παρέα. Η ΝΔ αυτή την παρέα δεν θα την προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ.Εγώ πιστεύω ότι η ΝΔ με τον Α. Σαμαρά μπορεί να διορθώσει τα πράγματα, χωρίς μαγικές λύσεις, χωρίς εύκολες λύσεις, αλλά κυρίως με αποτελεσματικότητα».
 Ενώ ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΠΑΣΟΚ αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει πάση θυσία την αυτοδυναμία. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και όχι παζαρέματα, συμβιβασμούς και αλισβερίσια μεταξύ των κομμάτων».




antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: