Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Απαγορεύονται τα τουρκικά σήριαλ…

Print Friendly and PDF

…στα Σκόπια! Εδώ ούτε για αστείο!!!!



Απαγόρευση στα Σκόπια για  τα τουρκικά σήριαλ που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης σε Βαλκάνια και στον αραβικό κόσμο.
Ο υπουργός Πληροφόρησης και Κοινωνίας Ιβο Ιβανόφσκι ανακοίνωσε πως θα γίνουν αλλαγές στην νομοθεσία της τηλεόρασης έτσι ώστε να εμποδιστεί η καθημερινή και σε ώρες prime-time προβολή των τουρκικών σήριαλ –με πρώτο το “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”.
Απαγόρευση σχετικά με τα σήριαλ “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”, “Εζέλ”, “Αγνότητα” και “Χίλιες και μία νύχτες” ήρθε από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων. Ο υπουργός Πληροφόρησης και Κοινωνίας Ιβο Ιβανόφσκι κινητοποιήθηκε για να αποτραπεί η προβολή των τουρκικών σήριαλ κατά τις ώρες μεγάλης τηλεθέασης. Ο Ιβανόφσκι εστίασε στο ότι οι νοικοκυρές κολλάνε καθημερινά στα τουρκικά σήριαλ που εκπέμπονται και είπε ότι “λόγω των τουρκικών σήριαλ, οι δικές μας τηλεοπτικές παραγωγές άρχισαν να εκπέμπονται μεταμεσονύκτια”.
Βλέποντας τα κανάλι συναντώ τα τουρκικά σήριαλ του τύπου ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨, ¨Εζέλ¨, και ¨Χίλιες και μία νύχτες¨. Όλα είναι πολύ καλά σήριαλ αλλά φτάνουν πια τα 500 χρόνια που ήμασταν υπό τουρκική αιχμαλωσία”!
Ο υπουργός ανέφερε πως ετοίμασε έναν νόμο που σταδιακά θα καταργήσει τα τουρκικά σήριαλ, και ότι με την εφαρμογή του το 2013, στις ώρες από 08.00 έως 20.00 στα τηλεοπτικά κανάλια θα προβάλλονται σίριαλ και ντοκιμαντέρ από τα Σκόπια.
Ανάλογες συζητήσεις για τα τουρκικά σήριαλ είχαν υπάρξει και στην Ελλάδα. Είχαν γίνει εκκλήσεις για απαγόρευση των τουρκικών σήριαλ στα ελληνικά κανάλια.Haberturk, μετ.tourkikanea.gr,


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: