Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.: ”Μπορούμε να βρούμε ποιος αλλοίωσε το αρχικό CD”

Print Friendly and PDF

Αξιωματικοί της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δηλώνουν πως δεν κλήθηκαν να ελέγξουν το CD που ήρθε από τη Γαλλία. Βεβαιότητα πως ο παραχαράκτης της λίστας έχει αφήσει ίχνη
 
Οι εξειδικευμένες γνώσεις των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μένουν αναξιοποίητες, αν και είναι ο μίτος της Αριάδνης στον λαβύρινθο της λίστας Λαγκάρντ.



Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει ότι δεν κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Δικαιοσύνη, όπως δημοσιεύει το Έθνος.
Αναξιοποίητες παραμένουν οι χάι-τεκ γνώσεις των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για τη διερεύνηση των μυστικών της λίστας Λαγκάρντ.  
Παρά το γεγονός ότι η συμβολή των εξειδικευμένων αστυνομικών θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική στις εξελίξεις και να δώσει λύσεις και απαντήσεις για τις αλλοιώσεις που έχουν σημειωθεί στη λίστα, οι ειδικοί της υποδιεύθυνσης δεν έχουν κληθεί να συνδράμουν ή να προσφέρουν τις γνώσεις τους στη Δικαιοσύνη.
”Πιστεύουμε ότι λόγω ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, θα υπάρχουν ίχνη στο στικάκι, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία για την ταυτότητα της επεξεργασίας που έχει υποστεί η λίστα, καθώς και για την πορεία της από υπολογιστή σε υπολογιστή.
Δυστυχώς, από την ίδια “ασθένεια” πάσχει, όπως φαίνεται, και η Δικαιοσύνη, αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν μας έχει καλέσει για οποιαδήποτε βοήθεια, την οποία είμαστε έτοιμοι φυσικά να δώσουμε όποτε μας ζητηθεί”, είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία φορά που η υπηρεσία είχε κληθεί για να συνδράμει ήταν η υπόθεση Siemens.
Η πορεία
Το επίμαχο μέσο αποθήκευσης που φέρει τα αρχεία της λίστας, όπως είναι γνωστό, έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, μέσω του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο το διαβίβασε στο ΣΔΟΕ.
Με βάση λοιπόν τη διαδρομή αυτή, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κύκλος των μαρτύρων που έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα αφορά αποκλειστικά το περιβάλλον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, νομικοί εκτιμούν ότι η εισαγγελική έρευνα εστιάζεται πλέον προς την πλευρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλωστε έχει παραδεχθεί ότι λίγο προτού αποχωρήσει από τη θέση του παρέδωσε ένα στικάκι στον τότε επικεφαλή του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας στους τέσσερις συνεργάτες του πρώην τσάρου της οικονομίας που ήδη έχουν εξεταστεί από το γραφείο των εισαγγελέων   δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε από τα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη το πρωτότυπο ηλεκτρονικό αρχείο.
Επιπλέον, ούτε κάποιος από αυτούς ανέλαβε την ευθύνη για τη μετεγγραφή του επίμαχου υλικού σε USB, στη μορφή δηλαδή που ετεροχρονισμένα έφτασε προς έρευνα στο ΣΔΟΕ.
Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμμένει στην άποψη πως δεν αλλοίωσε τη Λίστα Λαγκάρντ,ενώ παραδέχεται πως ο χειρισμός του θέματος δεν ήταν ο καλύτερος.  


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: