Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών. Δεν τα βρήκαν Στουρνάρας – Βρούτσης – τρόικα

Print Friendly and PDF

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, παρουσία και του Υπουργού Εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών.


Από αυτή τη σύσκεψη δεν περίμενε κανείς ιδιαίτερες εξελίξεις, αφού οι δανειστές επιχειρούν μάλλον να κερδίσουν χρόνο μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.

Όπως φαίνεται, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί κανονικά στις 21 Νοεμβρίου, χωρίς την τελική έγκριση της τρόικα, ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρέθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης και το δημοσιονομικό κενό των 1,3 δις ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει δώσει κοστολογημένες προτάσεις στην τριμερή επιτροπή, ενώ το μεγαλύτερο βάρος των παρεμβάσεων αναμένεται να προέλθει από το Υπουργείο Εργασίας. Υπό αμφισβήτηση τέθηκε η πρόταση για τα 800 εκατ. ευρώ που πρότεινε να βρει το Υπουργείο Εργασίας, με επίκεντρο την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Η τριμερής επιτροπή δεν φάνηκε διατεθειμένη να δεχθεί ότι το κενό των 250 εκατ. που προκύπτει από τις αλλαγές στον φόρο ακινήτων, θα καλυφθεί από τη μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: