Η κακοποίηση που συγκλόνισε τη χώρα
Ήταν περί τα τέλη Ιουλίου του 2012, όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και μία μέρα μετά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε στο Αττικό νοσοκομείο.
Το κορίτσι είχε πάει με τη μητέρα του για διακοπές στην Πάρο, όπου φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι. Εκείνη την ημέρα, στις 8.30 το βράδυ, έκαναν μπάνιο στην περιοχή «Χρυσή Ακτή» και κάποια στιγμή η μητέρα της την έχασε. Η γυναίκα άρχισε να την αναζητά και βρήκε τη 15χρονη πίσω από βράχια, αναίσθητη και σε κακή κατάσταση. Το κορίτσι έφερε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.
Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάρου και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Αττικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.
Η κοπέλα, που έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη Βοστόνη όπου και παρέμεινε για επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης.
Έπειτα, με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο οι οικείοι της μικρής Μυρτώς την υποδέχθηκαν κατά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, επιστροφή που συνέπεσε με την έναρξη της δίκης του Πακιστανού, Αχμέτ Βακάς.
Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο.
Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: »Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει».
Η μητέρα της 17χρονης, κυρία Μαίρη Κοτρώτσου, η οποία θα ζητήσει την καταδίκη του δράστη, επιδίωξε να πλησιάσει το δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην αίθουσα, ωστόσο, αυτό απετράπη από τους αστυνομικούς.
Αστυνομικοί την συγκράτησαν και η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου επέστρεψε στη θέση της. Η γυναίκα που ανεβαίνει μαζί με το παιδί της, το δικό της Γολγοθά, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.
Ο Πακιστάνος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό, ληστεία και παράνομη παροχή εργασίας.
Η δικηγόρος του ζήτησε να υπολογιστεί η ηλικία του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος όταν διέπραξε το φριχτό έγκλημα και ζήτησε να διαφοροποιηθεί η πράξη του βιασμού από την κλοπή του κινητού του οποίου η αξία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.
Οταν άκουσε αυτά, η μητέρα της Μυρτούς λύγισε… Με δάκρυα στα ματιά φώναξε: «Εάν όσοι είναι κάτω των 25 χρόνων πρέπει να έχουν ελαφρυντικά αφού σκοτώσουν, τότε όλοι οι έφηβοι μπορούν να γίνουν δολοφόνοι! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα από μια γυναίκα!». Επίσης πρόσθεσε: «Το κινητό του παιδιού μου ήταν αξίας άνω των 150 ευρώ και αγορασμένο περίπου μια εβδομάδα πριν ως δώρο γιατί αν και 15 χρόνων τότε, είχε πάρει το Proficiency».
Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να συνέλθει η κ. Κοτρώτσου.
Σπαραχτική είναι η κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς στο δικαστήριο της Σύρου, όπου ξεκίνησε η δίκη του Πακιστανού που με ασύλληπτα βίαιο τρόπο κακοποίησε το κορίστι στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.
Επειδή κάθε περιγραφή είναι περιττή μπροστά σε όσα ακούστηκαν, ακολουθούν τα λόγια της Μαίρης Κοτρώτσου:
«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!
-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.
- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.
- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ
- Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα
- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω…
Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.
Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:
- Μαμά, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.
- Μήπως ειναι η Μυρτω; ρώτησα
- Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!
Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο.
Ηταν τόσο φορτισμένη και πονεμένη η κ. Κοτρώτσου που ο εισαγγελέας της έδρας έψαξε λόγια για να την παρηγορήσει και να μην χάσει τις ελπίδες της: «Θα σας πω κάτι, κανένας γιατρός δεν ξέρει τα πάντα! Όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτο να το θυμάστε πάντα» της είπε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου