Επαγγελματική εξασφάλιση για τα παιδιά ενός ανώτερου θεού
Αρνητική πρωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων -μέσω ρουσφετολογικών μηχανισμών- καθώς και στα προνόμια που απολαμβάνουν οι «ημέτεροι», έχει η Ελληνική Βουλή, που αριθμείς 1.993 υπαλλήλους
Οι περισσότεροι απ’ αυτούς -(μόνιμοι και έκτακτοι- είναι διορισμένοι μάλιστα με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού αποτελούν προσωπικές επιλογές των «πατέρων του έθνους».
Το 1993 οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν υπερέβαιναν τους 700, αλλά ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Διαγωνισμός που να έχει επίφαση έστω κάποιας αξιοκρατίας στην επιλογή δεν έχει γίνει και το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται ως σήμερα εν μέσω κρίσης
Ειδικότερα, κατά την 1.1.2014 στη Βουλή υπηρετούσαν 591 μόνιμοι υπάλληλοι, 605 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 125 μετακλητοί υπάλληλοι. Υπηρετούσαν, επίσης, και 590 επιστημονικοί συνεργάτες.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το 2009, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, οι μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής είχαν διπλασιαστεί και έφτασαν τους 1.361.
Με τους μετακλητούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών ο συνολικός αριθμός τους ανέβηκε στους 2.123.
Πέντε χρόνια αργότερα, με την ανεργία κοντά στο 30%, και παρά τις θυσίες των πολιτών, από τη Βουλή έχουν χαθεί 130 θέσεις εργασίας, με τον αριθμό των εργαζομένων, μονίμων και μη, να φτάνει τους 1.993.
Τα προνόμια
Αν και οι υπάλληλοι της Βουλής έχασαν τον 15ο και 16ο μισθό, απολαμβάνουν ακόμα μεγάλα προνόμια όπως:
- τα μεγάλα εφάπαξ,
-το δικαίωμα να στέλνουν δωρεάν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό της Βουλής,
-να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Γερμανία, Πορτογαλία, Ολλανδία
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός της Γερμανίας όπου υπηρετούν στη Βουλή 2.700 άτομα. η Ελληνική Βουλή έχει πολύ περισσότερους υπαλλήλους από τη Γερμανία ή την Ιταλία που έχουν διπλάσιο αριθμό βουλευτών.
Στην Πορτογαλία για παράδειγμα για 230 βουλευτές υπάρχουν 360 υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα με τους 300 βουλευτές φαίνεται ότι χρειάζονται περίπου 6 υπάλληλοι ανά βουλευτή.
Η μοναδική χώρα που μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα είναι η Ολλανδία, όπου περίπου 1.000 εργαζόμενοι υποστηρίζουν το έργο 150 βουλευτών.
exedra.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου