Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Σάκη Μπουλά

Print Friendly and PDF
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον «αιώνιο έφηβο» Σάκη Μπουλά από το νεκροταφείο των Μελισσίων.
Ήταν όλοι εκεί. Οι άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη.

Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Παύλος Χαϊκάλης, Πέτρος Φιλιππίδης, Ελένη Ράντου, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν μερικοί από τους δεκάδες στενούς του φίλους που έδωσαν το παρών μαζί με τη σύντροφο της ζωής του και τους δικούς του ανθρώπους.
Διονύσης Σαββόπουλος - Γιάννης Ζουγανέλης – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Πέτρος Φιλιππίδης – Γιάννης Ζουγανέλης

Δάκρυα για τον Μπουλά

Δάκρυα για τον Μπουλά
Ο πιο «γενναίος» της φετινής μουσικής παράστασης «Γκαγκαντίν», με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Ζουγανέλη, έφυγε από τη ζωή όπως έζησε: με το κεφάλι ψηλά… Ο Σάκης Μπουλάς, αυτό το αιώνιο «παιδί που μοναχό τον δρόμο του γυρεύει» (όπως έλεγε και το εξαιρετικό «Φλασάκι», τους στίχους του οποίου υπέγραφε), έκανε πλάκα με τον θάνατο. Το προηγούμενο διάστημα, που κάποιοι «έπαιξαν» διαδικτυακά με την κρισιμότητα της κατάστασής του, εκείνος έκανε… χαβαλέ λέγοντας «αναστήθηκα και ξεκινώ εμφανίσεις». Ο χαβαλές που τον συντρόφευε σε όλη την πορεία του κόπηκε χθες το πρωί για πάντα. Λίγο πολύ όπως επιθυμούσε: «Αν με αγαπάς, αυτό να μου ευχηθείς: να πεθάνω στη σκηνή…» είχε πει. Και όντως έτσι έγινε…
Αν και η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή, βρισκόταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες στον φυσικό του χώρο, στη σκηνή, εκεί όπου έπαιρνε ζωή και χάριζε γέλιο. Δίπλα στον δάσκαλό του, τον Νιόνιο, τον «αδερφό» του Γιάννη και τον Λαυρέντη πάλευε θαρραλέα να σταθεί αντάξιος της παράστασης. Οι συνεργάτες του είχαν επιλέξει να τραγουδούν σε ένα μεγάλο μέρος της παράστασης καθισμένοι σε καρέκλες, ώστε να τον διευκολύνουν. Ο 60χρονος Σάκης Μπουλάς, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, αλλά και ανθρώπου. Οι επαγγελματικές επιλογές του ήταν αιρετικές και αντισυμβατικές, κατά βάθος όμως ήταν ένα ευαίσθητο παιδί, που δεν μεγάλωσε ποτέ.
Γεννημένος στο Κιλκίς στις 25 Σεπτεμβρίου του 1954 και με καταγωγή από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε, είχε από μικρός άνεση στον λόγο, γι” αυτό οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος. Εκείνος όμως επέλεξε τον καλλιτεχνικό δρόμο σε εναλλακτικά στέκια της δεκαετίας του ’70 και του ’80, τα οποία συνδύαζαν τραγούδι και παρλάτες (όπως ήταν το Σούσουρο στην Πλάκα με τον Νικόλα Ασιμο, αλλά και το θρυλικό Αχ Μαρία στα Εξάρχεια με τον Γιάννη Ζουγανέλη και μια εξαιρετική ομάδα). Το τραγούδι με «ψαγμένο» και πολιτικό στίχο ήταν αυτό που τον κέντρισε στα πρώτα του βήματα, καθώς συνεργάστηκε περισσότερα από δώδεκα χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο.
Παρόλο που συμμετείχε σε εμπορικές δουλειές στην τηλεόραση, όπως «Τα κουφώματα», και έκανε εύκολα μουσικά σουξέ, του τύπου «Μπανάκι μανάκι» (για τα οποία -όπως δήλωσε πολύ αργότερα- μετάνιωσε), κατόρθωσε να παραμείνει «αιρετικός». Ηταν αυτό που λέμε ένας καλλιτέχνης που χωρούσε παντού και άρεσε σε όλα τα είδη κοινού. Ετσι, εκτός από τους εμπορικούς δίσκους του («Μπουλάς Ελλάς», «Ali Baba» (maxi single), «Ας πρόσεχες» (album) σε μουσική Μιχάλη Ρακιντζή, Ζαμανφού, «Εκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη), ο Σάκης Μπουλάς έβαλε τη σφραγίδα του σε ποιοτικές μουσικές συλλογές, όπως είναι τα «Ανεπίδοτα γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για τη Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου. Δεν έπαιξε ποτέ στο θέατρο, καθώς, όπως έλεγε χαριτολογώντας, «θα το κάνω όταν μεγαλώσω»!
Πλούσια ήταν ωστόσο η παρουσία του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Εκανε ντεμπούτο στη μικρή οθόνη με το «Graffiti», παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι «Κάνε ό,τι κάνω», ενώ οι ρόλοι του στα σίριαλ «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Σαββατογεννημένες», «Μπελάς TV» και «Η οικογένεια βλάπτει» αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό.
Στο σινεμά πρωτοεμφανίστηκε συμμετέχοντας στην καλτ ταινία «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων», ενώ ακολούθησαν τα φιλμ «Ας περιμένουν οι γυναίκες», «Ηθικόν ακμαιότατον», «Το φιλί της ζωής», «Μια φορά και ένα μωρό». Τα τελευταία έξι χρόνια δεν ήταν ρόδινα. Το 2011 υπέστη καρδιακό επεισόδιο και υποβλήθηκε σε επέμβαση bypass, οι επιχειρηματικές του κινήσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα (αν και όπως ο ίδιος έλεγε, έχει βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να ζήσουν και τ” ανίψια του), ενώ πριν από αρκετούς μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι ιατρικές προγνώσεις ήθελαν να ζει τρεις μήνες, εκείνος ξεπέρασε τον χρόνο. Ωστόσο, ο… ευσεβής του πόθος -όπως είπε σε συνέντευξη- να πεθάνει από φυσικά αίτια κάνοντας σεξ, δεν έγινε πραγματικότητα…
Η κηδεία του θα γίνει παρουσία στενών συγγενών και φίλων του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του, στο Κοιμητήριο Μελισσίων, σήμερα στις 11.00. Σύμφωνα με παράκλησή της, όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
«Βελουχιώτης», τενόρος αλλά και μέγας… Δον Ζουάν!
Η πρώτη οντισιόν του Σάκη Μπουλά, οι «σκανταλιές» με τον Ζουγανέλη και η λατρεία του για το ωραίο φύλο
Πήγε για τον ρόλο του Αλκιβιάδη σαν τον… Αρη Βελουχιώτη. Ο τραγουδοποιός θέλησε να περάσει από οντισιόν το ’73 για την παράσταση «Ο οδοιπόρος, το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης», ένα μίγμα από θεατρικούς μονολόγους, κείμενα και τραγούδια που ανέβαζε στο καφεθέατρο Πολύτροπο ο Μάνος Χατζιδάκις. Εμφανίστηκε με γενειάδα, μακριά μαλλιά, φορούσε αμπέχονο και έπαιζε φλογέρα. «Μόλις τραγούδησε, του είπε ο Χατζιδάκις: «Είστε εξαίσιος τραγουδιστής, ξέρετε όμως εμείς σ’ αυτή την παράσταση για ποιον ρόλο ψάχνουμε; Του Αλκιβιάδη.
Και ξέρετε ποιος ήταν ο Αλκιβιάδης; Ο ωραιότερος των Αθηναίων εφήβων. Εσείς δυστυχώς, νεαρέ, μοιάζετε με τον Αρη Βελουχιώτη» θυμάται ο Γιάννης Ζουγανέλης από εκείνη την πρώτη συνάντηση με τον μετέπειτα αδερφικό του φίλο.
Αυτό που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι πως ο Σάκης Μπουλάς ήταν αρκετά έμπειρος τενόρος. Μάλιστα από τα αγαπημένα του κομμάτια, που το ερμήνευε σχεδόν σε όλες τις μουσικές παραστάσεις στις οποίες εμφανιζόταν, ήταν το «Caruso» του Lucio Dalla. Ηταν επίσης μέλος της χορωδίας στην πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού «Πρωινό τσιγάρο» των Νότη Μαυρουδή (μουσική) και Αλκη Αλκαίου (στίχοι), μαζί με τους Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα, Ανδρέα Μικρούτσικο, Θανάση Νικόπουλο και Γιάννη Σαμσιάρη, που συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Στην όχθη της καρδιάς μου» το 1984.
Αγαπημένη… σκανταλιά του Σάκη Μπουλά και του Γιάννη Ζουγανέλη κατά τη διάρκεια της χούντας ήταν να να τρέχουν κάθε φορά που συναντούσαν αστυνομικούς, δήθεν ότι ήταν ύποπτοι. Επίσης τους άρεσε να πηγαίνουν στις 4.00 το πρωί στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και να ψέλνουν!
Αν και ποτέ του δεν απέκτησε παιδί, ο καλλιτέχνης διέθετε τεράστια συλλογή παιχνιδιών. Περισσότερα από 3.000 κομμάτια ήταν αποθηκευμένα σε κουτιά, αφού τα μάζευε από μικρός. Οπως είχε πει, τα έφερνε ο παππούς του από το εξωτερικό, αφού ήταν αρχιμηχανικός του Αριστοτέλη Ωνάση και έκανε αρκετά ταξίδια.
Την περίοδο που λειτουργούσε το πρώτο μουσικό καφενείο που ίδρυσε ο Μπουλάς μαζί με τον Νικόλα Ασιμο είχε δημιουργηθεί και η ομάδα των ΜΑΤ. Εμπνευσμένοι από αυτό, οι καλλιτέχνες εμφανίζονταν με κράνη και κλομπ και έκαναν «συλλήψεις» θεατών.
Το Αχ Μαρία στα Εξάρχεια δεν διέθετε καμαρίνια, γι” αυτό και οι καλλιτέχνες έβγαιναν στον ακάλυπτο εναλλάξ και άλλαζαν κοστούμια. Οταν έβρεχε, κρατούσε ο ένας στον άλλον την ομπρέλα, σύμφωνα με λόγια του ίδιου του Μπουλά.
Οταν το 2011 υπέστη πνευμονικό οίδημα, πήγε… μόνος του στο Σισμανόγλειο.

Αφού ένιωσε μεγάλη δυσφορία, τηλεφώνησε σε φίλο του γιατρό στο νοσοκομείο και του είπε να ετοιμάσουν την Εντατική. Φτάνοντας ασθμαίνοντας είπε στο προσωπικό: «Διασωληνώστε με τώρα». Σε συρτάρι του σπιτιού του κρατούσε αντικείμενα και ρούχα που αγόραζε, ώστε να τα χαρίσει στη γυναίκα που θα γνώριζε κάποια στιγμή. Αν και… Δον Ζουάν, ήταν αρκετά ευαίσθητος και ήλπιζε στον μεγάλο έρωτα.
Ο «γεννημένος εργένης» που ανέβηκε δύο φορές τα σκαλιά της εκκλησίας
Λάτρης του «ωραίου φύλου», ο Σάκης Μπουλάς δήλωνε κατ” επανάληψη ότι δεν έκανε για σύζυγος, καθώς θεωρούσε τον εαυτό του «γεννημένο εργένη». Ως σύντροφος όμως υπήρξε τρυφερός και «διψούσε» να δώσει αγάπη στη γυναίκα που ερωτευόταν παράφορα.
Αν και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας δύο φορές, οι γάμοι του  κατέληξαν σε διαζύγια. «Το ότι τις παντρεύτηκα αυτός ήταν ένας συμβιβασμός που έκανα με τον εαυτό μου. Ηταν γιατί ήθελα να είμαι δίκαιος μέσα μου, έπρεπε να τους αποδείξω εμπράκτως ότι μπορώ να αναλάβω κάποιες ευθύνες» δήλωνε για την Κατερίνα και την Αντα, τις δύο γυναίκες που στάθηκαν στο πλευρό του. Κουμπάρος του στον πρώτο του γάμο ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ στον δεύτερο ο αδερφικός του φίλος Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος -όπως έχει πει- ήταν πολύ «δεμένος» με τις δύο συζύγους του.
Μπορεί να μην κατάφερε να παραμείνει παντρεμένος, όμως η ευαίσθητη φύση του και ο ακέραιος χαρακτήρας του δεν μπόρεσαν να τον αφήσουν αμέτοχο στην περιπέτεια υγείας που πέρασε η δεύτερη σύζυγός του. Οταν -αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό τους- εκείνη αρρώστησε από καρκίνο, ο Σάκης στάθηκε βράχος δίπλα της, παρατώντας τα πάντα για να τη στηρίξει. Αλλωστε, τόσο η Κατερίνα όσο και η Αντα βρίσκονταν στο πλευρό του στις δύσκολες στιγμές, αφού υπήρξε για αρκετό καιρό έρμαιο του αλκοόλ (όπως είχε πει και ο ίδιος), ενώ ως «άγριο νιάτο» η καθημερινότητα μαζί του ήταν μια περιπέτεια.
Πάντως, ο Σάκης Μπουλάς είχε να λέει τα καλύτερα για τις δύο πρώην συζύγους του. «Με χώρισαν, δεν τις χώρισα, πού να μ” αντέξουν; Και ήταν και οι δυο εξαιρετικές! Τι να πω, ψέματα;» έλεγε, ενώ το ότι δεν απέκτησε ποτέ παιδιά οφειλόταν, σύμφωνα με τον ίδιο, στο γεγονός ότι ήταν πολύ αγχωτικός και πολύ… παιδί κι ο ίδιος.
Η σύντροφος που έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος
Γνωρίστηκαν το 2007, κατά τη διάρκεια του σίριαλ «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας» όπου πρωταγωνιστούσαν. Η «στενή» παρέα που έκαναν έφερε τη φιλία και κάπου εκεί «γεννήθηκε» κι ο έρωτάς τους. Η Αλεξάνδρα Ούστα ήταν η σύντροφος του Σάκη Μπουλά μέχρι το τέλος, το κορίτσι εκείνο που τον έκανε να χαμογελά, να παίρνει κουράγιο και να συνεχίζει. Η 32χρονη ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό του «βράχος» και η μόνη στιγμή που κατέρρευσε ήταν χθες το πρωί, με την είδηση του θανάτου του.
Ο Σάκης Μπουλάς, παρά τον καταπονημένο του οργανισμό, ήταν παρών στη θεατρική της πρεμιέρα στο έργο «Πνιγμονή», πριν από λίγους μήνες, όμως κι εκείνη ήταν ο φύλακας άγγελός του και τον συνόδευε παντού. Οι δυο τους, μάλιστα, είχαν ταξιδεύσει τον περασμένο Ιούνιο στη Ρώμη για να περάσουν όμορφες στιγμές.
«Ο φίλος μας μάγκας ήρθε, μάγκας έμεινε, αλλά και μάγκας έφυγε»
Συγκλονισμένοι από τον θάνατο του Σάκη Μπουλά, οι φίλοι του και οι συνεργάτες του μίλησαν για τον καλλιτέχνη που επί δεκαετίες στάθηκε με αξιοπρέπεια στη σκηνή, διασκεδάζοντας, προβληματίζοντας και ψυχαγωγώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας.
«Ο Σάκης μας “έφυγε” σήμερα το πρωί (σ.σ.: χθες), αλλά θα είναι πάντα μαζί μας. Οι φίλοι και συνεργάτες από την Ακτή Πειραιώς, που σήμερα (σ.σ.: χθες) θα παραμείνει κλειστή». Με αυτόν τον τρόπο το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εργαζόταν ο τραγουδοποιός θέλησε να τον τιμήσει, ενώ οι συνάδελφοί του δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνηση στα λόγια τους.
«Ο φίλος μας μάγκας ήρθε, μάγκας έμεινε, μάγκας έφυγε» δήλωσε ένας από τους «Γενναίους της νύχτας», ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Η Τάνια Τσανακλίδου, που έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή με τον Σάκη, συγκλονίζει: «Πάει ο αγαπημένος μου. Η πιο τρυφερή ψυχή που ήξερα. Τα γέλια μας, αχ τα γέλια μας. Στην καρδιά μου θα είσαι πάντα, ακριβέ μου, ταλεντάρα μου, ώσπου να “ρθουμε όλοι εκεί που πας και να σκάσουμε στα γέλια. Οπως παλιά. Σ” αγαπώ και πονάω». «Ο Σάκης μέχρι το τέλος δούλευε σαν μυρμήγκι. Οταν το έμαθε πριν από έναν χρόνο έπρεπε να φύγει από το θέατρο, να πάρει την αγαπημένη του και να γνωρίσει όλο τον κόσμο, αλλά ο Σάκης δεν το έκανε αυτό. Αυτή ήταν η ζωή του, το πάλκο» είπε ο Λάκης Παπαδόπουλος.
Ο Γιάννης Γιοκαρίνης μίλησε για τον Σάκη, τον οποίο γνώρισε κι αγάπησε ως άνθρωπο και καλλιτέχνη: «Εκείνος ο δίσκος (“Μπουλάς Ελλάς”) τα λέει όλα για το ταλέντο του. Είναι μια πολύ στενάχωρη κατάσταση. Ηταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, ευαίσθητος, πολυτάλαντος. Ενας αληθινός άνθρωπος με πολύ χιούμορ» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Παρότι το αναμέναμε, είναι σαν να έφυγε ένα κομμάτι δικό μου. Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα γνήσιο παιδί. Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και μέσα από τις δουλειές του. Ηταν πραγματικά και ουσιαστικά ένα παιδί, ένα μεγάλο παιδί και μια μεγάλη αγκαλιά» είπε για εκείνον ο Θάνος Μικρούτσικος.
Ο Διονύσης Τσακνής δήλωσε: «Μοιραστήκαμε τη σκηνή κάποιες φορές μαζί, τις παρέες, τα αστεία, τους προβληματισμούς για τη ζωή και για την τέχνη. “Εφυγε” ένας αγωνιστής της ζωής». Ο Κώστας Βουτσάς υπερτόνισε τον ηθοποιό Μπουλά, λέγοντας: «Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του τραγουδιού και του θεάτρου.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό». Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε για τον Σάκη Μπουλά πως ήταν αδερφικός του φίλος και δεν μπόρεσε να μην εκθειάσει το πολύπλευρο ταλέντο του: «Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης, με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής του σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος».
Σαράντα χρόνια ήταν αδερφικοί φίλοι στη σκηνή αλλά και στη ζωή με τον Γιάννη Ζουγανέλη!
Ηταν από τους ανθρώπους που ζούσαν τον Σάκη Μπουλά εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν ήταν απλώς φίλοι, ήταν αδέρφια, ήταν σχεδόν ένα… Συνεργάστηκαν, «έδεσαν» κουμπαριά, μοιράστηκαν χαρές και λύπες, ποτέ δεν τσακώθηκαν. «Ο Σάκης “έφυγε” γλυκά και ήσυχος» ήταν τα λόγια του Γιάννη Ζουγανέλη, που ξέρει ότι δεν θα μοιραστεί ξανά τη σκηνή ή έναν καφέ, δυο κουβέντες, ένα «νούμερο» με τον «αδερφό» του.
Ηταν αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν οι τότε νεαροί άνδρες με τις γενειάδες και τα πρωτοποριακά καλλιτεχνικά όνειρα γνωρίστηκαν σε μια οντισιόν που έκανε ο Μάνος Χατζιδάκις και αμέσως έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Μιλώντας πολλές φορές γι” αυτήν τη φιλία ο Ζουγανέλης την είχε χαρακτηρίσει «έρωτα», τονίζοντας ότι μαζί έχουν παλέψει, πονέσει και αναπνεύσει πολλές φορές, περισσότερες απ” ό,τι με τον εξ αίματος αδελφό του, τον Αντώνη. Ομως κι ο Σάκης είχε να το λέει:
«Η φιλία μας έχει φανεί στα δύσκολα» έλεγε και συμπλήρωνε: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο αμοιβαίο και πιο ελεύθερο στη σχέση των ανθρώπων από τη φιλία. Ακόμη και με τον σύντροφό σου δεν μπορείς να είσαι πάρα πολύ αληθινός, όσο με τον φίλο, γιατί υπάρχουν κοινωνικές συστολές και συμβάσεις. Εγώ εισπράττω τη φιλία, αφού πρώτα την προσφέρω».
Κι αρκούσε απλώς να τους δει κανείς μαζί. Ο ένας συμπλήρωνε τη φράση του άλλου, πολλές φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλήσουν, έφτανε μόνο να κοιταχτούν. Εκαναν πολλές χειρονομίες, είχαν τους δικούς τους κώδικες, τα inner jokes τους. Κάπως έτσι «γεννιόνταν» και οι ατάκες τους στις σατιρικές εκπομπές στις οποίες πρωταγωνιστούσαν. Ο Σάκης και ο Γιάννης… Οι δυο τους είχαν πολλά να διηγηθούν για τα ανέμελα γλέντια τους στο θρυλικό Rodeo με τον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά και για τις μοναδικές πλάκες που έκαναν στους άλλους, καθώς και μεταξύ τους.
Οπως το 1976, όταν Ζουγανέλης και Μπουλάς κολλούσαν αφίσες για τη μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Σπόρτιγκ, μαζί με τον αδερφό του, Ανδρέα. Τότε ένας περαστικός είχε δαγκώσει στο χέρι τον Σάκη, αφορμή για τους φίλους του ώστε να αρχίσουν να τον πειράζουν και να του λένε ότι θα πάθει λύσσα.
Ο  Παυλίτος του «50-50», ο ρόλος της ζωής τους
Ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Σάκη Μπουλά ήταν εκείνος του Παυλίτο στην επιτυχημένη κωμική σειρά του Mega «Πενήντα-πενήντα». Ο καθηγητής φροντιστηρίου που, αν και παντρεμένος, άφηνε το μάτι του να… παίζει, ενώ τελικά πήρε διαζύγιο για χάρη μιας πολύ νεότερής του γυναίκας, ήταν σαν να γράφτηκε για εκείνον ή με έμπνευση αυτόν. Ισως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας να τον «πλησίασε» όσο κανένας άλλος στην καριέρα του, αφού σκιαγραφούσε τον αληθινό Σάκη, που λάτρευε τις γυναίκες, αλλά κι εκείνες τού έδιναν την καρδιά τους χωρίς σκέψη.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης (Νικηφόρος) και ο Παύλος Χαϊκάλης (Μίμης) ήταν οι «κολλητοί» του, με τους οποίους μοιραζόταν τα πάντα, κυρίως όταν κάθονταν όλοι μαζί στο τραπέζι του τσιπουράδικου. Πώς θα μπορούσαν λοιπόν οι δύο ηθοποιοί να μην είναι συντετριμμένοι από την απώλειά του;
«Την Τρίτη το βράδυ τον είδα για τελευταία φορά και μιλήσαμε. Του είπα ότι τον αγαπώ πολύ και μου είπε κι αυτός ότι μ’ αγαπάει και θα με σκέφτεται. Του είπα κι εγώ ότι θα τον σκέφτομαι πάντα» είπε με λυγμούς ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ ο «Μίμης», συγκινημένος, δήλωσε: «Εσπασε την τριάδα. Μας άφησε κι εμένα και τον Πέτρο να πίνουμε τα τσίπουρα μόνοι μας. Αυτό του το καταλογίζουμε και θα πίνουμε ένα τσιπουράκι στις αναμνήσεις μας».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: