Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βουλευτής: Θα δούμε σκηνές άλλων εποχών και χωρών

Print Friendly and PDF
Γράφει: OnAir24
10 Φεβρουαρίου 2012
«Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι…Φοβάμαι για τα χειρότερα», έλεγε πριν από λίγο βουλευτής που έχει πείρα...
αφού έχει πολυετή θητεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Επίσης, μιλώντας σε πηγαδάκι, έλεγε ότι μάλλον θα λειτουργήσουν εκτονωτικά οι εκλογές. Διαφορετικά θα δούμε σκηνές άλλων εποχών και χωρών».


Γεγονός είναι ότι η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη με τους βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης να είναι στα ...κάγκελα.

Βλέπουν ότι η οργή του κόσμου για το κατάντημα της Ελλάδας είναι μεγάλη και πλέον είναι δύσκολο να συγκρατηθεί. Εκτός του ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, δεν έχουν να πουν και κάτι στους πολίτες.

Ο αριθμός των βουλευτών που εμφανίζονται απρόθυμοι να ψηφίσουν μέτρα, όπως η αλλαγή στα εργασιακά με την μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξάνει διαρκώς. Αυτό θα αποτυπωθεί και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι εφόσον οι αντιδράσεις δεν περιοριστούν τότε θα «μεταδοθεί» ο ιός της διαφωνίας σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα.
«Όταν κάποιος βλέπει τον διπλανό του να εμφανίζεται πιο ευαίσθητος, τότε είναι πιθανό να επαναστατήσει και ο ίδιος και να μην ψηφίσει» λένε έμπειροι κοινοβουλευτικοί.

Βαρύ είναι το κλίμα και στη Συγγρού όπου το βράδυ στις 8:00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά θα υπάρξουν τοποθετήσεις των βουλευτών. Η συμφωνία για το σκληρό πακέτο μέτρων προκαλεί κραδασμούς και δεν είναι λίγοι αυτοί που εισηγούνται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για να ξεμπλοκάρουν.
Ενα άλλο θέμα που απασχολεί τους βουλευτές της ΝΔ είναι και το θέμα των εκλογών όπου διαμορφώνονται δύο τάσεις. Η μία θέλει εκλογές το συντομότερο ενώ η άλλη λεει ότι οι εκλογές πρέπει να καθυστερήσουν για να αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να διαχυθεί η ευθύνη. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: