Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Του μισθού το ...κάγκελο!

Print Friendly and PDF
Τελικά, όπως κι εσείς βλέπετε και μαθαίνετε, ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα εξανεμίζεται και πετάει σαν φτερό στον άνεμο. Γίνεται δηλαδή του μισθού το ...κάγκελο! 
 
 
Και πάμε λοιπόν να βγούμε στην αγορά εργασίας με ψίχουλα. Ετσι όπως πάει δηλαδή το πράγμα, θα δουλεύουμε στο τέλος για ένα κομμάτι ψωμί κι αυτό δεν είναι σίγουρο αν θα το έχουμε. Εδώ σε λίγο δεν θα ξέρουμε αν θα έχουμε και λεφτά ν' αγοράσουμε τα απολύτως απαραίτητα για να ζήσουμε. Κάπου εκεί δείχνει να πηγαίνει το πράγμα. Κι επειδή εμείς είμαστε Ελληνες και πολύ δυναμικοί και λύσεις βρίσκουμε πάντα, θεωρώ ότι θα βρούμε τον τρόπο να τα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Ακόμη κάνοντας δύο ή και τρει δουλειές. Τώρα θα μου πείτε έτσι δεν κάναμε μέχρι τώρα; Δεν δουλεύαμε σαν τα σκυλιά; Από το πρωί μέχρι το βράδυ; Ε! Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσουμε και τώρα πιά ακόμη πιο δυναμικά.
Κι ας λένε οι ξένοι ότι εμεί οι Ελληνες δουλεύουμε λιγότερο από όλους στην Ευρώπη. Το πράγμα δείχνει να πηγαίνει εκεί που σας έλεγα και την άλλη φορά. Που; Οτι θα δουλεύουμε για τους ξένους επενδυτές που αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν. Μεροκάματο για μας για ένα κομμάτι ψωμί. Οπως ακριβώς δηλαδή γίνεται στη Βουλγαρία. Με μισθούς πείνας.
Εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν για να μπορούν ν' αναπτύξουν φθηνά εργατικά χέρια και να αυξήσουν το δικό τους το κέρδος. Το κάνουν παντού αυτό. Αλλά εδώ σε μας ακόμη πιο δυνατά και δείχνουν να μας έχουν βάλει στο μάτι. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η Ελλαδίτσα μας είναι φιλέτο. Μαγαζί γωνία. Είναι δυνατόν να την αφήσουν έτσι και να φύγουν; Αυτόν τον υπέροχο ήλιο πως είναι δυνατόν να τον αφήσεις και να φύγεις; Πως είναι δυνατό να εγκαταλείψεις τις υπέροχες θάλασσες και τις παραλίες μας; Τον τουρισμό μας δηλαδή. Να δείτε ότι μεσοπρόθεσμα αυτό βλέπω να γίνεται. Να αρχίσουν να έρχονται οι ξένοι επενδυτές στη χώρα μας, να στήνουν τις επιχειρήσεις τους και να μας παίρνουν να δουλέψουμε κυριολεκτικά για ένα κομματάκι ψωμί.
Αλλά δύσκολα τους βλέπω να τους περνάει. Εμείς οι Ελληνες έχουμε τις εναλλακτικές μας. Εχουμε τον τρόπο να βρίσκουμε λύσεις πάντα και παντού. Ε! Οχι θα τους αφήσουμε να μας ποδοπατήσουν την αξιοπρέπειά μας και κυρίως την περήφανη ελληνική μας αρχοντιά. Γιατί εμεί είμαστε άρχοντες στην κυριολεξία. Και όχι ...κρυόκωλοι όπως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι...!
 
 
 
 
exothema.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: