Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτα… ο μέτοχος. Τι είχες Στέγγο μου, τι είχα πάντα;

Print Friendly and PDF
Τι είχες Στέγγο μου, τι είχα πάντα; Την τακτική πρώτα ο μέτοχος, δηλαδή η οικογένεια, και μετά η εταιρεία, δηλαδή η Τεχνική Ολυμπιακή, εξακολουθεί πιστά να ακολουθεί ο κ. Στέγγος.      

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και στις νέες συγχωνεύσεις που αποφάσισε και αυτό του καταλογίζει η μετοχική μειοψηφία της εισηγμένης. Ενισχύονται έτσι τα
ερωτήματα και οι απορίες της αγοράς και των επενδυτών για το τι συμβαίνει στην Πόρτο Καρράς, στις θυγατρικές της και στον όμιλο της Τεχν. Ολυμπιακής.   

Γιατί,
δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, η απόφαση του κ. Στέγγου να μην ανήκουν οι θυγατρικές της Πόρτο Καρράς στην εισηγμένη, προτάσσοντας το συμφέρον της. Αντιθέτως, η διοίκηση του ομίλου ιδρύει θυγατρικές της Πόρτο Καρράς, τις οποίες ελέγχει η οικογένεια και στην συνέχεια τις συγχωνεύει με την Πόρτο Καρράς. Με τον τρόπο αυτό η οικογένεια αυξάνει συνεχώς και χωρίς κόστος το ποσοστό της στην Πόρτο Καρράς ΑΕ, που είναι η βασική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, με βασικό περιουσιακό της στοιχείο το γνωστό στο πανελλήνιο ακίνητο, το Πόρτο Καρράς.      

Το κόλπο    


Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών αποτελεί η Πόρτο Καρράς Ενεργειακά. Μια επιχείρηση η οποία έχει εξασφαλίσει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικό σταθμό και η οποία ανήκει κατά 98% στην οικογένεια Στέγγου. Η επένδυση, μάλιστα, υλοποιείται σε ακίνητο που ανήκει στην Πόρτο Καρράς Α.Ε. Η υπόθεση γίνεται πιο εντυπωσιακή επειδή
στη Γενική Συνέλευση της Τεχν. Ολυμπιακής για το 2011 η μειοψηφία είχε θέσει το σχετικό θέμα για να λάβει την απάντηση του κ. Στέγγου ότι η εταιρεία δεν διαθέτει τα κεφάλαια για οποιαδήποτε αξιοποίηση. Και δεν περνούν παρά μόνο λίγοι μήνες και αποφασίζουν να την συγχωνεύσουν με τη μητρική!
 
Και όλα αυτά τη στιγμή που η εταιρεία παραδέχεται ότι δε μπορεί να πληρώσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων της.


Πηγή:http://www.fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: