Από την Άρτεμις Παραδείσου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το έχει πει πολλές φορές. «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Αυτή είναι και η αλήθεια των αριθμών. Αν το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσει, π.χ το φόρο ακινήτων, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως είναι αντιμέτωπος με αντάρτικο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του κόμματος. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών που στέκεται απέναντι στις επιλογές του προέδρου του κόμματος.
Πολλοί βουλευτές δεν μπορούν να ξεχάσουν τον τρόπο με τον οποία συμπεριφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο ΓιώργοΠαπανδρέου, αλλά και τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού περί επαναδιαπραγμάτευσης και 18 δισ. ευρώ ισοδύναμα.
Έτσι, οι βουλευτές δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την συμπόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές
Θάνος Μωραίτης: «είναι μια κυβέρνηση με κακά αποτελέσματα. Ο αντιπρόεδρος μπορεί να έχει την άποψη του».
Μιχάλης Κασσής: «δεν πρόκειται να ψηφίσω το φόρο ακινήτων έτσι όπως είναι σήμερα».
Οι περισσότεροι διαμηνύουν ότι πρέπει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς να πάρουν στα σοβαρά τις δηλώσεις τους. Η πραγματικότητα πάντως είναι ότι όλο αυτό που εξελίσεται στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ είναι η ανοιχτήαμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και στα πηγαδάκια στη Βουλή η συζήτηση περιστράφηκε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, στον ποιόν στηρίζει ο καθένας για την επόμενη μέρα.
Επίσης, πολλοί στο ΠΑΣΟΚ βλέποντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει έχουν αποφασίσει να κάνουν μία προσπάθεια μήπως καταφέρουν να ξανακερδίσουν τον κόσμο που πήγε στην Κουμουνδούρου. Αυτό όπως λένε πολλοί μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ρήξης με την κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ψηφοφορίες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για το κυβερνητικό σχήμα ειδικά αν ο κ. Στουρνάρας δεν ικανοποιήσει με κάποιοι τρόπο τα αιτήματα των βουλευτών.