Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Γιώργος Παπανδρέου: Νομιμοποιήστε την μαριχουάνα!

Print Friendly and PDF
Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός με αφορμή την «ΕΛΙΑ των 58», ένα κείμενο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου υπέρ της Μαριχουάνας στην προσωπική του ιστοσελίδα ανάβει νέες «φωτιές» στην Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο!

Ο κ.Παπανδρέου επανέρχεται σε ένα θέμα –ταμπού και υποστηρίζει με θέρμη την απόφαση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης να δώσει μία «πρωτοπόρα», όπως γράφει ο ίδιος, λύση στο θέμα της μαριχουάνας. Και χαρακτηρίζει την ενέργεια «κίνηση τεράστιας εμβέλειας».
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού των σκληρών και μαλακών ναρκωτικών,  υποστηρίζοντας ότι έτσι θα χτυπηθούν οι έμποροι.
Στο κείμενο του που φέρει τον τίτλο «Μια κίνηση υποδειγματική για τη μαριχουάνα» ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει μάλιστα ότι η πρωτοβουλία της αριστερής κυβέρνησης της Ουρουγουάης «πρέπει να μελετηθεί σε βάθος από όλες τις χώρες και πρωτίστως εκείνες που αξιολογούν τη χρήση της μαριχουάνας ως «βαθύ κοινωνικό πρόβλημα»».
Υπενθυμίζουμε πως η Γερουσία της Ουρουγουάης νομιμοποίησε υπό όρους και ειδικές συνθήκες τη χρήση της μαριχουάνας σε μια ψηφοφορία ορόσημο, επιτρέποντας την παραγωγή της κάνναβης σε ιδιωτικό περιβάλλον.Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο, αν εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες. Τα κλαμπ μαριχουάνας θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη, και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα. Η χρήση μαριχουάνας από ανηλίκους και ξένους απαγορεύεται.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: