Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παπαζάχος: Δεν αποκλείω νέο σεισμό 7 Ρίχτερ -Δέκα οι τραυματίες από το νέο σεισμό

Print Friendly and PDF
Ιδιαίτερα ανήσυχος για τη σεισμική δραστηριότητα στην Kεφαλονιά εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ ΒασίληςΠαπαζάχος.

Μιλώντας στο Mega είπε πως δεν αποκλείει μετά και τον νέο μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα, ένα νέο σεισμό ακόμα και 7 ρίχτερ. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ίδιος θα ένιωθε ασφαλής αν για μήνες κοιμόταν έξω από το σπίτι του.



Οι πρώτες εικόνες από το νέο ισχυρό σεισμό

Κεφαλονιά: Οι πρώτες εικόνες από το νέο ισχυρό σεισμό
Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τα σημάδια που άφησε ο νέος ισχυρός σεισμός, κυρίως στο Ληξούρι. Στο λιμάνι, σε σπίτια και σε καταστήματα οι ζημιές είναι εμφανείς.

Το λιμάνι στο Ληξούρι.

Συνοικία στο Ληξούρι.

Στα χωριό Κουρουκλάτα, στο Αργοστόλι, έπεσε το καμπαναριό
ΠΗΓΗ φωτογραφιών : e-kefalonia.net

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ στην Κεφαλονιά

Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ στην Κεφαλονιά
Κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Πάτρα, με προορισμό την Κεφαλονιά.
Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ οι πυροσβέστες μεταφέρουν με οχήματα ειδικό εξοπλισμό, καθώς και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Δέκα οι τραυματίες από το νέο σεισμό

Δέκα ελαφρά τραυματίες είναι, μέχρι στιγμής, ο απολογισμός του νέου σεισμού 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5 περίπου το πρωί στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Λυξουρίου, Διονύση Μαρκάτου.
Στους περισσότερους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ανέφερε ο κ. Μαρκάτος, ο οποίος σημείωσε ότι οι μικροτραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Χωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές με το νέο σεισμό

Κεφαλονιά: Χωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές με το νέο σεισμό
Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του κατοίκου Αγίου Δημητρίου στο Ληξούρι, Χρήστου Κυριακάτου, για το σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά.
Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Κυριακάτος ανέφερε ότι πολλές περιοχές του νησιού είναι χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ τόνισε ότι αυτή τη φορά υπήρξαν τραυματίες που τραυματίστηκαν ελαφρά.
Ο κ. Κυριακάτος περιέγραψε τη δεινή κατάσταση που βρίσκονται οι κάτοικοι του νησιού, επισημαίνοντας ότι, πριν προλάβουν να κάνουν επισκευές στα σπίτια τους, έχουν και νέες ζημιές από το σημερινό σεισμό.

Τσελέντης: Τα 5,7 Ρίχτερ ήταν ένας μεγαλύτερος μετασεισμός

Τσελέντης: Τα 5,7 Ρίχτερ ήταν ένας μεγαλύτερος μετασεισμός
Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σεισμική δόνηση των 5,7 βαθμών που έπληξε την Κεφαλονιά, ήταν ένας μεγαλύτερος μετασεισμός.
«Το περιμέναμε ήταν από τον ίδιο κλάδο ρηγμάτων. Είναι αυτός ο μεγάλος μετασεισμός για τον οποίο μίλαγα τόσες μέρες», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Άκης Τσελέντης.
«Όσοι δεν έπαθαν ζημιά, να είναι μέσα στα σπίτια τους», συμβούλεψε τους πολίτες ο σεισμολόγος.

Δείτε την παραλία του Μύρτου έπειτα από το νέο σεισμό

Όλοι θυμόμαστε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από το απίστευτο ρήγμα που δημιουργήθηκε από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά πριν από μια εβδομάδα στη διάσημη παραλία του Μύρτου.
1

Η θάλασσα αλλά και η αμμουδιά δεν θύμιζε σε τίποτα μια από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, καθώς γέμισε από τόνους άμμου από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Σήμερα, έπειτα από τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, έρχονται στο φως νέες φωτογραφίες από την παραλία.
Με το πρωινό σεισμό στη Κεφαλονιά, ύστερα από αποκόλληση βράχου, κόπηκε σε τρία σημεία ο δρόμος της παραλίας του Μύρτου. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της ζημιάς που έχει γίνει.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ   newpost   protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: