Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

«Εγκληματική οργάνωση όλη η Χρυσή Αυγή και παράνομη η λειτουργία της», λένε οι ανακρίτριες!

Print Friendly and PDF

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία και το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των εννέα χρυσαυγιτών που δεν είναι υπόδικοι. 

Στη δικογραφία αυτή οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου θέτουν θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του κόμματος της Χρυσής Αυγής. 

Υιοθετούν πλήρως αρθρογραφία, που τονίζει ότι «πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». 

Επισημαίνουν, αναφερόμενες πάντα στην αρθρογραφία ότι «δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής».

Το διαβιβαστικό αφορά τους εξής: Ελένη Ζαρούλια, Ν. Κούζηλο, Μ. Αρβανίτη, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλο. Οι κατηγορίες για τις οποίες ελέγχονται είναι η ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που είναι κακούργημα.

Επιπλέον, ζητείται η άρση της ασυλίας για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ι. Λαγό, Γ. Γερμενή και Ευστ. Μπούκουρα, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι, όπως και για τους Ηλ. Κασιδιάρη και Ν. Μίχο, οι οποίοι είναι υπόδικοι και είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς ελέγχονται για τις συμπληρωματικές κατηγορίες της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. 

Συμπληρωματικά, ελέγχονται ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος και ο συγκρατούμενός του Ι. Λαγός για επιπλέον αδικήματα του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, ο υπόδικος Ν. Μίχος για κατοχή ναρκωτικών και ο «υπαρχηγός» Χρ. Παππάς για παράβαση τόσο του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών, όσο και του νόμου περί αρχαιοτήτων (αφορά τα δυο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην κατοχή του και χρονολογούνται από το 1830). 

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ματθαιόπουλος υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία είναι αβάσιμη και αντισυνταγματική, ενώ έκανε λόγο για ανθελληνική κυβέρνηση που φοβάται την δημοσκοπική άνοδο της Χ.Α. και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει «ουρά της κυβέρνησης». 

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: