Υψηλοί τόνοι και μεγάλη ένταση επικράτησαν στη Βουλή και το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων, ενώ οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στη συζήτηση της Ολομέλειας για τους πλειστηριασμούς.
Ο φόρος ακινήτων πέρασε με 152 «ναι», μετά την απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη λόγω ασθένειας και το επεισοδιακό «όχι» του Βύρωνα Πολύδωρα σε βάρος του οποίου εκτοξεύθηκαν σφοδρά πυρά από τους βουλευτές της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από τους ΑΝΕΛ.
Πυρ ομαδόν κατά Πολύδωρα
Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».
Παράλληλα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή στον Βύρωνα Πολύδωρα έπειτα από την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Η βουλευτής της ΝΔ, μέσω Twitter, αποκάλεσε τον κ. Πολύδωρα «επιτομή της ρουσφετολογίας, της σπατάλης και των δικών μας παιδιών».
Εκτός της Φωτεινής Πιπιλή, πάντως, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση του διαγραφέντα, πλέον, βουλευτή, ενώ ορισμένοι τον χαρακτήριζαν «σαλεμένο».
Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγράφουν βουλευτές, όχι όμως την πραγματικότητα
Σκληρά πυρά κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με αφορμή την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα ανέφερε: «Με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν λεωφόροι για την δήμευση των ακινήτων και ταυτόχρονα αίρεται η προστασία των κόκκινων δανείων καθώς το προηγούμενο καθεστώς προστάτευε 8 στις 10 κατοικίες.
Πριν λίγο ανακοινώθηκε η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα. Σας λέμε λοιπόν ότι μπορεί να διαγράφετε βουλευτές των κομμάτων σας αυτό όμως που δεν μπορεί να διαγράψετε είναι η πραγματικότητα που βοά ότι η πολιτική σας απέτυχε», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστροφική πολιτική και ότι βρίσκεται σε σύγχυση και σε αποδρομή.
Διαφορετικά ψήφισαν ΔΗΜΑΡ και Λοβέρδος
Δημοκρατική Αριστερά, καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 31, 38, 48, 53 25 και 27, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος στα άρθρα 32, 33 και 47.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, καταψήφισαν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 38, 47 και 48, ενώ υπερψήφισαν τα άρθρα 25, 27, 31, 32, 33 και 53.
Αναμενόμενο «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ
Οχι ψήφισαν όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ
Μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια - Μύλος με την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή
Σημειωτέον ότι όλες οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια διακρίνονται από μεγάλη ένταση με αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.
Εν τω μεταξύ πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή, καθώς από το γραφείου του προέδρου της Βουλής δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη επιστολής προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ η ίδια η βουλευτής έχει δηλώσει πως αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι η κυρία Μακρή αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και γίνεται ανεξάρτητη βουλευτής.
Δημοσιογράφοι βρήκαν την Ραχήλ Μακρή στο καφενείο στης Βουλής όπου επιβεβαίωσε την ανεξαρτητοποίησή τονίζοντας ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι θα εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της μόλις ανακοινωθεί και επισήμως από το προεδρείο η ανεξαρτητοποίησή της.
Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, από το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι δεν έχουν στα χέρια τους τέτοιο έγγραφο.
Το γεγονός αυτό έρχεται να συνδεθεί με μία ακόμη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες.
Η κυρία Μακρή φέρεται να έχει παραδώσει την επιστολή προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής για να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της στις 7 Ιανουαρίου που ανοίγει ξανά η Βουλή, ωστόσο, το θέμα διέρρευσε και ενδεχομένως να γίνουν οι ανακοινώσεις νωρίτερα.
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου